ΝΟΗ
ΝΟΗ - Ναυτικός Όμιλος Ηρακλείου
Κολύμβηση
Πόλο
Γυμναστήριο
Ακαδημία
Προαγωνιστικό
Αγωνιστικό
Ενήλικες
Κοπηλασία

Τι να πρωτοπεί κανείς για την υπέροχη αίσθηση του να σκίζεις το νερό και οι στάλες του ιδρώτα να γίνονται ένα με τη θάλασσα. Η κωπηλασία δίνει την άλλη διέξοδο, είναι η ιδανική λύση για εκείνους που ζητούν ένα άθλημα που απαιτεί δύναμη, ρυθμό, ομαδικότητα και υψηλή τεχνική. Αμέτρητες οι διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα του μοναδικού στο νομό μας τμήματος του Ν.Ο. Ηρακλείου.

Η Κωπηλασία είναι ένα άθλημα που έχει τις ρίζες του στα βάθη της αρχαιότητας, συνδυάζοντας το θέαμα με τον αμείωτο συναγωνισμό. Οι αγώνες γίνονται σε φυσικό σκηνικό όπως μία λίμνη ή ένα κανάλι, γεγονός το οποίο την καθιστά ξεχωριστή σε συγκριση με τα άλλα αθλήματα. Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος μία φορά απο κοντά ή έστω απο την τηλεόραση αγώνες κωπηλασίας για να γίνει μόνιμος θαυμαστής του αθλήματος. Οι μακρόστενες βάρκες, τα πολύχρωμα κουπιά, τα συγχρονισμένα πληρώματα συνθέτουν μια εντυπωσιακη εικόνα. 
Στην κωπηλασία έχουμε δύο είδη σκαφών. Τα σκάφη (σκιφ) στα οποία οι κωπηλάτες κρατούν δύο κουπιά και τα σκάφη τα οποία οι κωπηλάτες κρατούν απο ένα κουπί (δεξιά ή αριστερά). Στην κατηγορία των σκιφ έχουμε τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του τετραπλού σκιφ, με πλήρωμα που αποτελείται απο ένα, δύο και τέσσερις αθλητές αντίστοιχα. Στην δεύτερη κατηγορία τα αγωνίσματα είναι της δικώπου, της τετρακώπου και της οκτακώπου. Η οκτάκωπος είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό αγώνισμα της κωπηλασίας. Η απόσταση των αγώνων είναι 2000μέτρα και ως προς το βάρος των αθλητών υπάρχει και η ελαφριά κατηγορία που είναι μέχρι 70 κιλά για τους άνδρες και 57 κιλά για τις γυναίκες.

Η κωπηλασία είναι ολυμπιακό άθλημα με ιστορική παράδοση στην χώρα μας. Το πρώτο σωματείο απο όλα τα αθλήματα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, είναι ο Όμιλος Ερετών (1885). Τώρα υπάρχουν πάνω απο 40 σωματεία σε όλη την χώρα που καλλιεργούν το άθλημα. Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια που τους αρέσει ο αθλητισμός, το οικογενειακό περιβάλλον, η ομαδική δουλειά, η συνεργασία, και οι επιτυχίες!!! Η Ελληνική Κωπηλασία καμαρώνει για τις επιτυχίες της. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές ανδρων - γυναικών - νέων - εφήβων, πρωταθλητές Ευρώπης, χρυσά μετάλλια στους Μεσογειακούς, είναι η συγκομιδή των τελευταίων χρόνων.
ΝΟΗ - Ναυτικός Όμιλος Ηρακλείου
Κολύμβηση
Πόλο
Κοπηλασία
Γυμναστήριο